Op reis met Bernard en Ria
Door: Maria Jonker
Blijf op de hoogte en volg Maria
25 Maart 2010 | Turkije, Ankara
In Patara weer een leuk pension gevonden -St. Nicholas- en daar twee nachten doorgebracht. De eerste volle dag de opgraving bezocht en een tijdje op het strand doorgebracht. De tweede dag rondgestruind bij de enorme stuifduinen die de herinneering oproepen aan Schoorl. Prachtig!
´s Middags richting spookstadje Kayaköy gereden en naar Ölüdeniz. Onderweg genoten van orchideeën: de Italiaanse en aspergeorchis, de Oosterse tongorchis, de bijenophrys, de bruine ophrys en de iricolor. Niet gek!
In Ölüdeniz hoorden we dat er helaas nog geen boten naar de Kelebek Vadisi varen. Het is nog te vroeg in het jaar. Dan maar doorrijden naar Dalyan met een dinerstop bij Leyley. Het eten was lekker en Bernard en Ria konden en passant kennismaken met de betrouwbaarheid van het Turkse elektriciteitsnet ...
Bij thuiskomst prettig verrast door het prieel dat Ömer in onze afwezigheid geplaatst heeft. Het is werkelijk prachtig! Daarna nageborreld tot middernacht.
Vandaag eerst in Kemaliye de ooievaarskolonie bezocht, daarna naar Kocadere gewandeld. Veel Anatolische orchis en verder de bijenorchis, hommelorchis, Italiaanse orchis en tongorchis. Bernard aast nog steeds op de Valse apollovlinder, die hier volgens Alan Fenn voorkomt. We moeten nog een keer terug ... maar dat is geen straf.
Vanavond las ik de reactie van Hans op mijn vorige bulletin, maar helaas heb ik zijn e-mailadres niet. Daarom langs deze weg mijn antwoord. We hebben vorig jaar op de landelijke dag van de Vlinderstichting bij een van de stands het boek Die Amfibien und Reptilien der Südwest-Türkei gekocht. ISBN 978-3-933066-38-1. Helaas weet ik zo niet meer de naam van de gespecialiseerde boekhandel waar we hewt kochten, maar mogelijk weten zus Lia en zwager Wil dat wel??? Het boek gaat voor het overgrote deel over Dalyan en omgeving en is dus een geweldige ankoop als je een Dalyanofiele herpetoloog bent. Wel prijzig!
26 Maart 2010 - 07:51
Hans:
Beste Maria,
Bedank voor de reactie. Ik ga gelijk op zoek. Mijn E-mail adres is H.Krijnen@donders.ru.nl
Met vriendelijke groet,
Hans -
26 Maart 2010 - 14:05
Lia:
Dat boek hebben jullie gekocht bij Wil Meijs.
www.meijsnatuurboeken.com groetjes wil en lia -
26 Maart 2010 - 16:55
Vahdettin:
MERYEM ABLA yeni telofon numaran bana gönderirmisin lütfen