Galblaasontsteking ... verlenging
Door: Maria Jonker
Blijf op de hoogte en volg Maria
11 Januari 2010 | Turkije, Muğla
Vandaag is de dokter geweest. Co heeft kennelijk ook nog een galblaasontsteking. Het precieze ervan moet ik nog via Esra en Tahir zien uit te vogelen, want de dokter spreekt nauwelijks Engels en de verpleegkundigen nog minder. Mijn beheersing van het medisch Turks is natuurlijk ook niet alles. Gelukkig had ik eraan gedacht om voor Co een handwoordenboekje mee te nemen en daarom weet ik nu dat hij die galblaasontsteking heeft. Ik ga dadelijk googelen om daar meer over aan de weet te komen. Ik denk dat de ontsteking misschien voortkomt uit de antibiotica die hij eerder heeft gehad, want daar had hij toen meteen maag- en buikpijnklachten van. Mogelijk was de "griep" het gevolg van deze ontsteking ??????
In ieder geval heeft Co "verlenging" gekregen, de week wordt naar het zich nu laat aanzien 10 dagen.
Morgen ga ik waarschijnlijk even op en neer naar Dalyan om wat zaakjes te regelen en extra kleren voor mezelf op te halen, plus een stapel boeken en sudoku's om de dag door te komen. We vervelen ons natuurlijk te pletter, ik iets meer dan Co, want die doet af en toe nog een tukkie. De mantelzorg die ik verleen en de boodschapjes zijn bepaald geen dagvullend programma. Mijn beheersing van het Turks is natuurlijk wel handig in de gegeven situatie, maar er ontgaat me natuurlijk toch veel.
11 Januari 2010 - 09:08
Els En Cor :
Hoi Co en Maria,
Co van harte beterschap toe-
gewenst en dat je snel weer mag opknappen en terug kan keren naar Dayan.
Groetjes van Els en Cor. -
11 Januari 2010 - 12:38
Marieke:
hoi maria,
meestal komt een galblaasontsteking tgv galstenen die de afvoer belemmeren van de galvloeistof.
is de maagsteen geen galblaassteen???( die hoeven niet in de galblaas te zitten kan ook in de galgang zitten)
Beterschap voor co
groetjes vanuit eindhoven