Groot materieel
Door: Maria Jonker
Blijf op de hoogte en volg Maria
27 Oktober 2010 | Turkije, Dalyan
Over SCHOONMAKEN hebben wij duidelijk een ander idee dan de meeste Turken en een BOS voor ons huis??? Het zou leuk zijn ons eigen amberbos voor de deur maar we hebben zo het idee dat dat er niet inzit.
Het terrein is eigendom van een van de rijkste inwoners van Dalyan, ene Tezcan. Ons is steeds verzekerd dat de man zo stinkend rijk is en zoveel kostbare grond bezit aan de rivier, dat “onze” ruigte totaal niet interessant voor hem is. Van Nico en Yvonne hebben we begrepen dat hij een grote granaatappelboomgaard bezit bij hun nieuw te bouwen huis. Zou dat de bedoeling zijn van onze “orman”? Een granaatappelboomgaard of een olijfgaard?
Het zou jammer zijn van ons uitzicht, al dachten de grijze kwikstaarten daar vanmiddag duidelijk anders over. In goed gezelschap van de kippen van Durmus en Fatma waren ze met tientallen de omgeploegde grond aan het inspecteren op wat eetbaars.
Even later vanmiddag werd ik via Facebook chat aangeklampt door een zwaar aangeslagen Fedai.
Eerder dit jaar is zijn moeder overleden; wat later had een broer een ernstig ongeval dat hem invalideerde, een paar weken terug overleed een jongere broer na een aanrijding, dit weekend raakte zijn zus ernstig verwond door messteken, eergisteren werd het speelkameraadje van zijn zoon na een ongeval met ernstig letsel naar het ziekenhuis overgebracht en vandaag overleed de zwager van Ayse door een ongeval. Ayse was niet thuis toen Fedai hierover gebeld werd. Die arme Fedai wist niet hoe haar dit nieuwe onheil moest vertellen. De familie heeft het zwaar te verduren dit jaar.
Fedai raakt daar -begrijpelijk- gedeprimeerd onder. We hebben het met hem te doen.
29 Oktober 2010 - 15:29
Cok:
Aan het einde van onze herfstvakantie weer al je verslagen gelezen.
Een prachtige keuken. Kwalitatief goed werk geleverd door Co.
Wat is een granaatappel. Krijg je daar dan een soortappelsap van?? Of gaat er ook nog een scheutje alcohol bij.
Wat gaat de overkant brengen. Ik hoop voor jullie natuur maar voor Nederlandse begrippen is groot materieel bouwrijp maken???
Verder weer genieten.Jullie daasr van het zonnetje en wij genieten wel van de vakantie maar het is hier nat herfst weer groetjes