Anders actief
Door: Maria Jonker
Blijf op de hoogte en volg Maria
29 Augustus 2010 | Turkije, Dalyan
Vrijdag weer naar Iztuzu geweest, de eerste pashavlinder voorbij zien fladderen en opnieuw foto's gemaakt in het schildpaddencentrum.
Daarmee thuis een miniposter gemaakt met de carettaslachtoffers uit de Dalyandelta, met daarop :
- het casusbord van het centrum zelf met alle relevante gegevens in Turks en Engels
- een foto per schildpad waarop de aard van het letsel goed te zien is
- vinddatum en -plaats
- aard letsel
- oorzaak letsel.
Deze komende week hopen we hiermee naar de manager van de bootcooperatie te stappen.
Verder samen met Sue geknutseld om 15 low-budget dvd's te maken voor we een grotere partij (laten) verzorgen. Sue heeft, toen ze toevallig toch in een wat grotere stad was goedkope (Chinese) jewel cases en dvd's gekocht. Kosten per dvd: 53 + 26 kurus ... In euro's ongeveer de helft.
Zelf dubbelzijdige inlays geprint voor in de jewel cases. Ook zelf dvd's gecopieerd, maar helaas zonder labels, want we hebben nog steeds niemand gevonden die dat voor ons kan doen. De productiekosten zijn in deze trial versie dus echt laag. Aysel's oudste dochter, Müge, heeft beloofd in Istanbul rond te kijken voor een goedkoop productieadresje. Zodra blijkt dat er voldoende afname is (via June's website die nog steeds op een update wacht), hopen we daarmee aan de slag te kunnen.
Voor alsnog willen we de dvd's voor 15 lira gaan verkopen.
We hopen via filmmaakster Barbara aan de weet te komen, hoe we de dvd's kunnen beveiligen tegen illegaal kopieren, want Turken zijn wat dat betreft zeker zo ijverig als vroeger de Japanners en nu de Chinezen ... Gêne kennen ze niet op dit punt, getuige de vele marktkraampjes met "genuine fake".