Tijd voor andere zaken - Reisverslag uit Dalyan, Turkije van Maria Jonker - WaarBenJij.nu Tijd voor andere zaken - Reisverslag uit Dalyan, Turkije van Maria Jonker - WaarBenJij.nu

Tijd voor andere zaken

Door: Maria Jonker

Blijf op de hoogte en volg Maria

02 September 2009 | Turkije, Dalyan

Heerlijk, geen werklui gisteren en vandaag! Gisteren daarom eerst bij King Emlak binnen gewipt om een afspraak te maken om bij de gemeente de huisbelasting voor volgend jaar te regelen, daarna bij Dalyan Iz thee gedronken en na de lunch op (pot)planten uit geweest. Hoewel we het inrichten van de tuin tot volgend jaar uitstellen, willen we langzamerhand toch wel wat bloeiends om ons heen zien. Daarom met fiets twee tuincentra gezocht en tegen alle adviezen van Turkse bekenden in toch gewoon in Dalyan zelf bougainvillea, Japanse roos, twee soorten jasmijn, een struikvormende ijzerhard, een kamperfoelie en twee struiken van onbekende makelij gekocht. Leuk!
's Avonds genoten van een mooie 5 cm grote pijlstaartvlinder op ons terras. We zijn er niet uit welke soort het betreft.

Vandaag met Ismet van King Emlak bij de gemeente geweest en vanmiddag naar de 1e echte bijeenkomst van de groep Buitenlandse ingezetenen van Dalyan. Die was ditmaal perfect georganiseerd en tot in de puntjes door het voortrekkersteam voorbereid. Ook de nieuwbakken burgemeester was aanwezig en gaf aan dat hij blij is met de betrokkenheid en participatie van inwoners, Turks of anderszins. Na afloop ons beiden aangemeld voor de werkgroep Milieu- en Natuurzaken, en ik mezelf als vertaler N-E; E-N en D-E voor de berichtgeving, website en gespreksthema's en als omroeper voor de Nederlandse berichtgeving. Elk dorp en iedere stad in Turkije heeft namelijk in het dorp overal luidsprekers hangen voor informatie over evenementen of tijdelijke afsluiting van water en elektra.
Op het einde van de bijeenkomst even gepraat met enkele Nederlandse aanwezigen. Alle Duitsers waren uit boosheid en frustratie over het feit dat alle communicatie in Turks of Engels gebeurde namelijk vroegtijdig opgestapt.

Bijgaand een filmpje van Huize Je Maintiendrai en foto's van de pijlstaartvlinder van gisteren. Wie het weet, mag het zeggen!

• 02 September 2009 - 21:00

Joyce:

Dat ziet er gaaf uit!

• 03 September 2009 - 05:15

Bertie:

Goede morgen mensen

Dat is toch genieten als de schilder op zondag niet komt.
    Als je de foto's van de verbouwing ziet is het resultaat toch echt geweldig.Die Duitsers zijn toch een eigenwijs volkje en hardleers,maar als je met vakantie bent in hun eigen land vallen ze reuze mee.
    Geniet weer van een mooie dag groetjes Bertie.

• 03 September 2009 - 06:58

Hans:

Zo aan de start van weer een nieuw schooljaar is het tijd om echt jaloers te worden!
    Groeten, Hans